Vrienden van Osho - Home

Vrienden van Osho

"Life is not a problem to be solved
but a mystery to be lived"
Osho

web deze site

Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden als donateur
iDealEénmalige donatie

Feed RSS XML
De VVO is ook op facebook:

Begin de dag met Osho
Elke dag een nieuw citaat uit één van Osho's toespraken.
Via 'subscribe' wordt dat citaat
dan automatisch naar je eigen
computer gestuurd.

ActueelWorkshops & groepen

'Living with the Inescapable' met Maneesha in Wajid
'Living with the Inescapable' met Maneesha in www.wajid.nl
http://oshosammasati.org/ en https://youtu.be/gMEsI0v4ob0
28 april 17:30 - zondag 30 april 17:30
Info: Tarangita 06-47 609 150 tara@xs4all.nl
        Ila 06-23 606 413
Jaarlijkse Lachdag in Amsterdam

lachmeditatieVoor de eerstvolgende Lachdag = één workshop op zondag 24 september 2017 van 10.15 tot 18.00 uur in Amsterdam met vooroefeningen en lachmeditaties (strekken/lachen/stilte) is persoonlijk inschrijven per mail mogelijk tot uiterlijk 15 juni 2017. Over de wijze van inschrijven zie de website www.lachmeditatie.info bij Lachdag en voor verdere informatie over de lachmeditatie op de andere pagina’s van deze website. Voertaal : Nederlands.

Lachen ontspant letterlijk en figuurlijk. Lachen brengt je direct in het Hier en Nu. Lachen relativeert enorm en bevordert de ACCEPTATIE van de situatie, van de ander(en) of van jezelf. Lachen transformeert, verbindt en maakt heel. Zonder forceren lachen, al of niet met reden.
Er hoeft NIETS bereikt te worden. De essentie is accepteren, loslaten en bewust Z I J N !

Dhyan Sutorius werkte als huisarts, scheepsarts en dermatoloog. Sinds 1978 leidt hij lachmeditaties op diverse congressen en bijeenkomsten. Hij is de oprichter van het Centrum ter Bevordering v/h Lachen, Secretariaat : Jupiter 1007, 1115 TX Duivendrecht, NL. Tel. 020–6900289.
In 1996 verscheen zijn boek "Lachmeditatie, schaterend naar het paradijs in je buik" en in 2006 zijn uitgebreidere boek "Lachen maakt gelukkig"
Hij is uitgever van de Lachmeditatie CD met introductie, voorbereiding en lachmeditatie. Na afspraken over details leidt hij workshops op locatie (75 – 120 minuten).

THUIS in JEZELF! - Eefde | Deventer

Eefde | Deventer  – THUIS in JEZELF! (Ma Deva INDRA)

Eefde - DeventerLaat je ziel zingen!
Mantra & Satsang cirkel Oost-Nederland elke 2e zondag van de maand in Eefde en laatste zondag van de maand in Deventer. “Mantra zingen is als het verspreiden van het virus van VREUGDE, LICHT en LIEFDE… besmettelijk, maar geheel ongevaarlijk”. De bijeenkomsten zijn telkens weer een feest en een uitnodiging om het leven te vieren. Iedereen kan meedoen, ervaring en stem onbelangrijk.
Info en aanmelding

"It is one of the greatest experiences of life when music is there surrounding you, overwhelming you, flooding you, and meditation starts growing in you – when meditation and music meet, world and God meet, matter and consciousness meet. That is Unio Mystica – the mystic union."
Osho

Training Innerlijk Management - Prasada Griffioen - Spiritueel Lichaamswerk
PrasadaTraining Innerlijk Management met Lichaamswerk, Levenskunst en Meditatie.

Wil je rust in je hoofd. Beter omgaan met gevoelens. Je tevreden voelen met jezelf. Kom en ervaar…Een training met praktische oefeningen voor in je dagelijks leven. Kennismakingsavonden op 9 en 16 jan. Start 23 januari. 

www.prasada.nl/training      T. 020- 616 22 15.                        prasada@hetnet.nl
Je Eigen Wijze Weg

Je Eigen Wijze Weg - heel je innerlijk kind is een 8 delige workshopreeks
waarin je kennismaakt met hoe beelden, overtuigingen en gevoelens uit je jeugd je huidige volwassen leven nog steeds beïnvloeden.
De workshopreeks start in de volgende plaatsen:
Den Haag 17 januari 2017; Deventer 27 januari 2017;
Opgave en info: www.jeeigenwijzeweg.nl

Workshop Familieopstellingen - Svagito Liebermeister

Svagito Liebermeister voor Healing the Roots
Familieopstellingen is een krachtige methode om inzicht te krijgen in lastige verstrikkingen, zowel in je familie van oorsprong als in huidige gezin of relaties.
Familieopstellingen biedt je de mogelijkheid om met persoonlijke thema´s en uitdagingen aan de slag te gaan.
Svagito Liebermeister De workshop wordt geleid door Svagito Liebermeister, psychotherapeut, spiritueel leraar en leerling van Osho.

In zijn workshops combineert hij Westerse therapeutische methoden met Oosterse methoden van meditatie.

Op 2, 3 en 4 augustus 2017 heb je de zeldzame kans om grootmeester Svagito Liebermeister te zien werken met Familieopstellingen in Amsterdam.
www.unlp.nl/familieopstellingen/svagito-family-constellation

Instituut voor Kleurenpunctuur

KleurenpunctuurInstituut voor Kleurenpunctuur houdt zich bezig met healing door licht en kleur volgens de methode van Peter Mandel. We werken hierbij onder andere met kleurenpunctuur, kirlianfotografie, kristaltherapie en kleurenbrillen. We geven workshops, cursussen en beroepsopleidingen. CRKBO/KTNO geregistreerd en geaccrediteerd.
Voor behandelingen met kleurenpunctuur en een analyse via een Kirlianfoto ('Kirlianreading') kun je terecht in de praktijkafdeling van het Instituut.

PraveetaMeridianen met kleur en licht woensdag 18 januari

Slapend fit! Werken met kleuren, klanken en kruidenolie zaterdag 21 januari

Kleurenpunctuur en Het element Lucht zaterdag/zondag 28/29 januari

De verborgen kracht van licht en kleur maandag 6 februari

lichtpenCursus Kirlianfotoanalyse Eén foto zegt meer dan duizend woorden....Bekijk hier een filmpje
vrijdag/zaterdag 10/11 februari, 17/18 maart en 7/8 april 2017

Kleurenpunctuur bij starheid en ernstige ziektes za/zo 25/26 februari of donderdagen 23 feb en 16 maart

Cursus Licht op de Voet op vrijdag/zaterdag 3/4 maart en 5/6 mei

Naar het hart van de materie, woensdag 8 maart, Tarika Glubin

Kristallen tegen pijn en stress donderdag 23 maart

Kleurenpunctuur en Het element Water zaterdag/zondag 25/26 maart

Kleurenpunctuur: de vijf functiecirkels (vijf elementen leer) zaterdag/zondag 22/23 april

Masterclass Update Oor-kleurenpunctuur woensdag 17 mei

Conflictoplossingen met licht en kleur, deel 1. Zaterdag/zondag 10/11 juni

Prenatale behandelingen: metamorfose massage met kleur en licht, vrijdag 16 juni

Instituut voor Kleurenpunctuur
Praveeta Timmerman
Domselaerstraat 92
1093 MkirlianfotoA Amsterdam

Voor meer informatie: 020-4687865 of www.kleurenpunctuur.nl en info@kleurenpunctuur.nl

Osho Zen Tarot en Meditatie.

1Met de Osho Zen Tarot kun je veel meer doen dan af en toe een kaart trekken.
Het gaat beslist niet om voospellen.
De kaarten zijn spiegels en geven je inzicht in levenskwesties.
Ook kunnen ze je hints krijgen om meer uit je leven te halen.

Voor alle informatie: www.ma-donna.nl en www.donna-oztarot.nl

  • Osho Zen Tarot en Tao Orakel op het jaarlijkse Osho Festival van 21 en 22 januari ‘17 in Wajid te Den Haag. Op de eerste dag van het Osho Festival, 21 januari, geef ik de workshop Tao Orakel & Meditatie . Gedurende de beide Osho Festival dagen zijn er mini-sessies Osho Zen Tarot te ontvangen op basis van intekening.
  • Op 8 januari, 29 januari en 5 februari: Vervolgcursus Psychologie en Osho Zen Tarot in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, Piramide legpatroon om een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, met het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot ”
  • Nieuw: Tao Orakel & I Tjing cursus nu on line te volgen. Leer met deze subtiel geschilderde kaartset van Deva Padma te werken, alsmede veranderingen vast te stellen door middel van de de I Tjing die in het Tao Orakel weerspiegeld wordt. Een unieke gelegenheid om thuis dit bijzondere instrument te leren toepassen. Deze online cursus is ook in het Engels beschikbaar.
  • Osho Zen Tarot en Tao Orakel op het jaarlijkse Osho Festival van 21 en 22 januari ‘17 in Wajid te Den Haag. Op de eerste dag van het Osho Festival, 21 januari, geef ik de workshop Tao Orakel & Meditatie. Gedurende de beide Osho Festival dagen zijn er mini-sessies Osho Zen Tarot te ontvangen op basis van intekening.
  • Dinsdagavond 7 februari 19.30 - 21.30 uur, Introductieworkshop Osho Zen Tarot inclusief persoonlijke 3-kaart legging plus interpretatie, in Namaste Cafe, Prins Hendrikplein 18. Unieke mogelijkheid om te ervaren hoe de Osho Zen Tarot je leven een lift kan geven.
  • Terugkomdag Osho Zen Tarot op 25 februari in Groningen op 19 maart ’17 in Den Haag. We bespreken de boeiende legpatronen als ‘Bewustzijn zonder te kiezen’ en ‘Omgaan met obstakels'. De thuis voorbereide resultaten worden met tot A4 vergrote kaarten op het whiteboard aangebracht. De legpatronen zijn te vinden in het boek 'Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot’.
  • Zondagen 26 maart, 9 april en 23 april ’16, Osho Zen Tarot Basiscursus te Den Haag, ;belichting van de afzonderlijke kaarten met bijbehorende verhalen.
    Verder: het uitvoeren en interpreteren van diverse legpatronen zoals de vliegende Vogel en Relatie legpatronen, inclusief het boek "Coachen met de Osho Zen Tarot
  • Op zondag 2 april, 16 april en 30 april: Vervolgcursus Psychologie en Osho Zen Tarot in Den Haag, met specifieke patronen, zoals: de 7 aspecten van je unieke persoon, Piramide legpatroon om een situatie beter begrijpen, het Keltisch kruis, met het boek “Nieuwe toepassingen voor de Osho Zen Tarot”
Power meditatie retraite - Kapelle-op-den-Bos, België

Power meditatie retraite van 17 - 19 maart 2017
Tijdens de retraite werken we o.a. met Osho en Humaniversity meditaties.

De retraite wordt begeleid door Atmani Blok.

Aumm Instituut

Aumm Kennismakingsworkshops in Groningen op zaterdagochtend en -middag 4 februari. Wil je meer weten over het Aumm Instituut en de trainers, dan ben je van harte welkom. www.aumm.nl/kennismakingsworkshops. ’s Avonds is het swingende Aumm Meegafestijn.

Open workshop & Introweekend Aumm Opleiding PRT: 17 – 19 februari 2017. In dit weekend ga je op een intensieve en speelse manier contact maken met het kind in jezelf en leer je beperkende negatieve boodschappen, overtuigingen en overlevingsstrategieën over jezelf en het leven ontdekken. Door hier meer bewustzijn over te ontwikkelen komt een proces van heling op gang. Wat kan je nu wel wat je als kind niet kon? www.aumm.nl/introductieweekend

In april 2017 start voor de 23e keer een nieuw jaar van de meerjarige opleiding Primal Rebirth® therapie (PRT). Een boeiend en intensief leer- en groeipro­ces, waar­in talloze dynamieken en facetten van lichaamswerk, in­ner­lijk kind en meditatie aan bod ko­men en jij leert om op een werkelijk volwassen manier in het leven te staan. www.aumm.nl/opleiding-prt

Ik zie jeTraining Familie Opstellingen en systemisch werk, start 3 maart 2017
basisopleiding van totaal zeventien dagen (6 blokkken), Omkar, Divyam, Ramateertha

Training Growing in love together, start 15 maart 2017
relatietraining van totaal 20 dagen (4 blokken) , Vasumati en Samarona

Het nieuwe boek van Omkar en Divyam uit: 'Ik zie je', relatie in beweging
(Verkrijgbaar in de boekhandel of bij yantra,)

‘Je eigen wijze weg. Heel het innerlijke kind’ Groeitraining voor volwassenen: een training van acht dagdelen. In Zwolle, Den Haag, Leeuwarden en Groningen. Meer info? www.jeeigenwijzeweg.nl.

Herdruk van onze boeken 'Je eigen wijze weg' en 'De weg uit trauma kun je leren'. Door Omkar en Divyam, Uitgever: Aumm. Lees meer...

Meer info? www.aumm.nl

Humaniversity

Info volgt, tot dan zie website

HumaniversityHumaniversity Booking Office
Dr. Wiardi Beckmanlaan 4
1931 BW Egmond aan Zee

Phone: +31- (0)72-506 4114

website: www.humaniversity.com

 

 


Tantra
de Tantra Tempel

TantraTempel Buddha - BoeddaDe TantraTempel organiseert weer diverse trainingen, retreats en een verdiepende Tantra Jaar Training 2017.

27 t/m 30 december 2016 Tantra Kerst Retreat
31 december 2016 Tantra Oud & Nieuw
16 t/m 22 jan Tantra Jaar Training - Week 1
17 t/m 19 feb Tantra Mini Training - Weekend
20 t/m 26 feb Tantra Winter Week Retreat

Voor volgend jaar geven we een prachtig verdiepende jaartraining 2017 welke volledig in de geest van Osho is opgezet. Deze gaat uit vier volle trainingsweken en als optie een vijfde verdiepingsweek per jaar bestaan. Daarbij kun je Tantra op een dieper niveau gaan ervaren, zie www.tantratempel.nl/Tantra-Training-Jaar-01.html.

Bewust zijn, de kern in jezelf vinden speelt bij al onze evenementen een grote rol.
We gaan ons bezig houden met o.a. meditatie, energie transformatie oefeningen, Tantrische rituelen, dans en Tantrische massage.
Bij de retreats is er veel tijd voor jezelf en mag je uitbundig genieten, alles met veel bewust-Zijn

Zie voor meer info, andere workshops en trainingen de agenda www.tantratempel.nl/Tantra-Agenda-01.html
TantraTempel www.tantratempel.nl
E-mail sessies@tantratempel.nl
Nirav 06-155 21 760

Centrum Tantra-YoY, Utrecht (IJsselstein)

TantraSchilderij Voor ons is de zoektocht..., zijn Osho en tantra niet meer weg te denken uit ons leven.
Na jarenlange omzwervingen in andere tantracentra, op de Humaniversity, Path of Love, verblijf in diverse ashrams in India en Nepal, maar vooral door de inspiratie van Osho, stroomt het nog steeds volledig over in onze harten. Let's celebrate together!
Tantra-YoY, genieten in liefde en bewustzijn.
Because Happiness Matters!

Tantrabeleving gewoon thuis. Check-it-out. www.ONLINE-TANTRA-LEREN.nl

Direct beschikbaar, online tantra instapcursus en themacursussen

Uiteraard met Solana en Satori. Voor meer informatie zie www.Tantra-YoY.nl.

Inschrijven: www.Tantra-YoY.nl/inschrijven
Voor meer informatie zie de website of mail Satori: Satori@live.nl.