Vrienden van Osho - Home

Vrienden van Osho

"Life is not a problem to be solved
but a mystery to be lived"
Osho

web deze site

Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden als donateur
iDealEénmalige donatie

Feed RSS XML
De VVO is ook op facebook:

Begin de dag met Osho
Elke dag een nieuw citaat uit één van Osho's toespraken.
Via 'subscribe' wordt dat citaat
dan automatisch naar je eigen
computer gestuurd.

Actueel

Praten met je lichaam

Entrance
De laatste meditatie die Osho heeft gecreëerd is een geleide meditatie die ons herinnert aan een taal die de meesten van ons zijn vergeten, namelijk de taal om met je eigen lichaam te communiceren.

Praten met je lichaam, luisteren naar de seintjes die het geeft, was een heel gewone zaak in het oude Tibet. De medische wetenschap van tegenwoordig begint pas te onderkennen wat wijzen en mystici altijd al geweten hebben: dat lichaam en geest niet los van elkaar staan maar innig verbonden zijn. De geest oefent invloed uit op het lichaam, net zoals de toestand van het lichaam de geest beïnvloedt.

Anuprada geeft dit jaar 2 keer een training van een week, alleen voor vrouwen.
OSHO Talking to Your Body Mind
Osho Humaniversity, 26 juni – 3 juli en 11 -18 september.
>> Meer


Osho Mevlana Commune – meer dan gewoon gelukkig

Entrance
Wat Osho, als verlichte mysticus, de wereld heeft gebracht is een complex en veelzijdig geheel van visionaire ervaringen, inzichten en ideeën omtrent mens en ...
>> lees verder


Nieuwe Osho schilderingen tentoonstelling in het OIMR te Pune

Osho schilderijIn het Osho International Meditation Resort te Pune is een schitterende expositie van Osho’s schilderwerk geopend.  
Het Omar Khayyam gebouw is vernieuwd en een mooi aangelegd pad met een trapsgewijze waterweg leidt naar een splinternieuw gedeelte. Hierin zijn de op aluminium afgedrukte handtekeningen schilderingen ondergebracht. 
Osho heeft in ieder boek dat hij gelezen had een schildering gemaakt waarin zijn handtekening (‘a flow of energy’ noemt hij die) is verwerkt.
In de USA zijn deze kunstwerken opnieuw geschikt gemaakt voor het nog authentieker afdrukken, met een geweldig fraai resultaat.
Al met al is het een ware galerie geworden waar je ook kunt mediteren. Er zijn marmeren bankjes geplaatst waar het optimaal genieten is voor een bepaald Osho kunstwerk. De afgebeelde schilderingen zijn voorbeelden van vroegere datum. De huidige, met veel meer kleur en stralend mooi, mogen niet gefotografeerd worden. Het geheel is absoluut een extra reden voor het verblijf in het Resort in Pune.


Osho FestivalOsho Festival 2017
Het Osho Festival van 21 en 22 januari in het gastvrije meditatiecentrum Wajid te Den Haag was een overweldigend succes. Deelnemers uit binnen- en buitenland genoten van het gevarieerde aanbod aan meditaties, workshops, individuele sessies en presentaties. De heerlijk verzorgde maaltijden waren telkens een ontmoetingsmoment. Verder was er een bomvolle Avondmeditatie, waarin een Osho talk over (on)gehoorzaamheid op grootbeeld werd vertoond. Er is uitbundig feest gevierd tijdens de Heart dance en in de Blissco. Het Osho Festival werd afgesloten met de inspirerende en ontroerende film “The Rebellious Flower”, naar het bijzondere leven van Osho. Alle mensen die zich zo intens en liefdevol ingezet hebben om dit fantastische evenement te realiseren, worden heel hartelijk bedankt! Een foto- impressie van het Osho Festival 2017 is te zien op: https://www.facebook.com/VriendenvanOsho/?fref=ts


Zenmeesters in Osho's toespraken – een stamboom
Swami Sarlo uit Vancouver heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar alle zenmeesters die in Osho’s toespraken voorkomen.

Joshu Ma Tzu

Een stamboom traceert de afkomst van de verschillende meesters via Ma Tzu en Sekito naar Hui Neng, Sosan, Bodhidharma en uiteindelijk Boeddha.
De links naar de verschillende meesters geven informatie over jaartallen, publicaties, schrijfwijzen in Chinees en Japans, uitspraken van de betreffende meester en quotes van Osho. Een prachtig document!

http://www3.telus.net/public/sarlo/Oshobob/Zen-Masters-Lineage-Chart.htm


Het boek van de discipel die kunstwerken maakte van Osho’s Rolls Royces

Altijd al afgevraagd hoe het nou precies zat met die Rolls Royces? Dit prachtig vormgegeven boek geeft een uniek inkijkje in het leven op de Ranch en de ongelooflijke PR stunt van de Rolls Royces, die Osho wereldwijd op de kaart zette.

Osho’s Rolls Royces

 

’93 Rolls Royces, they were not mine, and I am as happy without them as I was with them (...)’

‘Those cars fulfilled their purpose. They created jealousy in the whole of America. If they were intelligent enough, they would have come to me to find a way to get rid of their jealousy, because it is a fire that burns you, and burns you badly. You are in the hands of someone else (...)

‘Everything that I have done in my life has a purpose. It is a device to bring out something in you of which you are not aware (...)’

Osho: Beyond Psychology, ch.9

Ook wel eens afgevraagd waarom in de pers vooral het beeld is blijven hangen van een op geld en uiterlijk vertoon beluste goeroe? Wellicht omdat de pers en de opiniemakers vaak werken onder het motto:  al is de leugen nog zo snel, de halve waarheid is nog veel sneller...

Deva Peter, een automonteur en -spuiter uit Chicago, trok begin jaren 80 naar de Ranch in Oregon waar hij via zijn werk in nauw contact kwam met Osho. Samen hebben ze ontwerpen gemaakt om een aantal Rolls Royces mooi op te schilderen.

‘We are really friends. We can hang out and be completely open with each other, even more open than I could be with my own inner self, because I trust him, so I never have an issue with him. It’s so cool: just two guys hanging out.’

Het boek is te bestellen via www.oshoviha.org
Verzenden kost helaas $ 33 voor een envelop tot 4 lbs ( 184 gram). Maar daar passen 3 boeken in, zie dus de verzendkosten met 2 anderen te delen.

[14-12-2016]


Osho Living-in programs in Pune
Jezelf helemaal onderdompelen in de OSHO ervaring, in je eigen tijd.

Osho Living-in programs in Pune

Multiversity Plus
30 dagen
Deelname aan de 21-daagse OSHO Mystic Rose, of 12 dagen deelname aan OSHO Multiversity cursussen, of het equivalent aan individuele sessies. Deelname aan het dagelijkse meditatie programma, m.n. OSHO Dynamic,  Kundalini en Avondmeditatie.

Meditation Plus
14 dagen
Deelname aan 6 volle dagen OSHO Multiversity cursussen, bv. OSHO No-Mind of OSHO Born Again. Deelname aan het dagelijkse meditatie programma.

Creative Living
Minimaal 30 dagen
Een introductie in werk als meditatie, een unieke combinatie van ervaringen om te kunst van creatief leven te ontdekken. Leven zonder kunstmatig onderscheid tussen werk en speelsheid, inspanning en ontspanning.

http://www.osho.com/visit/accommodations/living-in-programs-intro

[14-12-2016]


Een leuke Osho nieuwsbrief uit Canada
Osho Information Center in Vancouver geeft een lichtvoetige nieuwsbrief uit met cartoons, quotes van Osho, interessante artikelen (bv. de ‘Guru Rating Service’, over Osho discipelen die zich verlicht hebben verklaard), songteksten en meer.

Osho Nieuwsbrief Canada

Om te abonneren: mds9@shaw.ca

[08-12-2016]


Rebellious Flower op kabel tv
Rebellious Flower (Rebelse bloem) is een Hindi film van Jagdish Bharti, geregisseerd door Krishan Hooda, die dit jaar is uitgekomen in India.
Het vertelt het verhaal van Osho’s jeugd tot aan zijn verlichting op 21-jarige leeftijd. De film heeft de Special Mention Jury Award gewonnen op het 12e Salento International Film Festival in Italië.

Rebellious flower

Voor de trailer zie: www.youtube.com/watch?v=3TbRvo_ne6s
Rebellious flower English subtiteld https://youtu.be/D7Z2Q36O-MM

 

Amsterdam
Salto A2 *
zondag 25 december         22.00 – 23.00           deel 1
zondag 1 januari                 22.00 – 23.00           deel 2

Rotterdam
Open Podium
zondag 25 december         20.00 – 21.00           deel 1
zondag 1 januari                 20.00 – 21.00           deel 2

Utrecht         
Stads TV Utrecht
zondag 25 december        11.00 – 12.00          deel 1
zondag 1 januari                 11.00 – 12.00          deel 2

Den Haag
Den Haag TV
dinsdag   3 januari                        vanaf 19.00              deel 1
dinsdag 17 januari                        vanaf 19.00              deel 2

* Tele2 tv-abonnees kunnen Salto ook ontvangen.

[08-12-2016]


Osho

My samasati

Ik ben hier niet om je een dogma te geven. Een dogma geeft je zekerheid. Ik ben hier niet om je een belofte voor de toekomst te doen – beloftes voor de toekomst geven zekerheid.
Ik weet wel dat je hier naar toe komt op zoek naar zekerheid, een geloof, een ‘isme’, ergens om bij te horen, iemand op wie je kunt vertrouwen. Je komt hier vanuit je angst. Je bent op zoek naar een mooi soort gevangenis – zodat je zonder enig bewustzijn kunt verder leven.
Ik ben hier alleen maar om je alert en bewust te maken. Dat wil zeggen hier-nu zijn – met alle onzekerheid die het leven meebrengt, met al het gevaar dat het leven meebrengt.                        Osho

Samasati is een term van Boeddha om zijn discipelen eraan te herinneren om elk moment bewust te beleven. Via mysamasati kun je elke dag een e-mail herinnering krijgen met een quote van Osho.
www.mysamasati.com

[28-11-2016]


Osho Meditatie Handboek

 

 

Nieuwe uitgave van het Meditatie handboek
Waarom mediteren? Omdat het werkt! En waarom heet meditatie hier: eerste en laatste vrijheid? Omdat vrij te zijn van de mind de enige en ultieme vrijheid is.
www.osho.nl

[28-11-2016]

 

 


Deuter - ImmortelleNieuwe cd van Deuter: Immortelle

Deuter, de componist van de muziek van de actieve meditaties van Osho, stond aan de wieg van de new age muziek. Deze veelzijdige multi-instrumentalist heeft sinds 1971 meer dan 60 cd’s gemaakt met hemelse muziek, die zijn inspiratie vooral in de natuur vindt.
De titel van de nieuwste cd en van alle afzonderlijke nummers zijn ontleend aan planten en bloemen die met hun helende kracht al duizenden jaren de mensheid hebben gediend. ‘Immortelle’ is een sterk geurende medicinale plant uit Corsica. Andere titels: Monarda (bee balm, horsemint, Oswego thee), Sonnenbraut, (sneezeweed, Ruby Tuesday), Traubensilberkerze (black snakeroot, bugbane), Lily of the Valley (Mary’s Tears, May Bells), Vervain, Binsuga, Cumara.
“My Immortelle album is an expression of gratitude to the nature of our planet with the understanding that the smallest flower may have healing powers.”
www.newearthrecords.com/music/immortelle

[28-11-2016]


Zondag 20 november heeft Puja Subodhi Heijens, omringd door vriendinnen en veel liefde, haar lichaam verlaten. De crematie is op maandag 28 november van 9.45 tot 10.15 bij De Nieuwe Ooster, Kruislaan 126, Watergraafsmeer, 1097GA Amsterdam. Op zaterdag 3 december zal er een Death Celebration zijn in Wajid Osho Meditatie Centrum (www.wajid.nl).

“And death is not against life; it does not end life, it only brings life to a beautiful peak. Life continues even after death. It was there before birth, it is going to continue after death.  Life is not confined to the small space that exists between birth and death, on the contrary births and deaths are small episodes in the eternity of life.”   Osho

[25-11-2016]


Osho’s vertellingen opnieuw belicht
In het novembernummer van Osho News heeft Shanti van Iersel zijn unieke serie van 50 verhalen over de geschiedenis van het universum beëindigd. In zijn laatste  artikel ‘This Precious Moment’  beschrijft hij hoe het universum door alle levensvormen heen zich steeds meer bewust wordt van zichzelf. Op dat moment herinnert hij zich het bekende sannyasin lied ‘The Universe is Singing a Song’ en danst hij voor  Osho.  
Dat geeft hem kennelijk veel energie, want nu start hij vanaf 11 december a.s. in Osho News met een nieuwe serie, die hij ‘Osho’s 1001 tales to his Nani’ noemt. Een inspirerende verzameling van talrijke verhalen van Osho, maar nu prachtig geïllustreerd en zonder verder commentaar aan ons doorverteld. De komende twee jaar kunnen we voorlopig wekelijks van de eerste 100 genieten, eens per week, op www.oshonews.com.